RSS Flöde

Kennelläger med Sunnantorp

Postat den

Under helgen 11-12 maj var vi på ett läger som kenneln som vi köpte Sally av anordnade. Det gick av stapeln i Fiskeboda, nära Julita. Det var fantatiskt roligt att träffa andra hundägare och hundar av olika raser, mest Vita Herdehundar och Portugisiska Vattenhundar men också andra raser som fick vara med för att deras mattar och hussar deltog.

Första eftermiddagen var det Malin, kennelägaren, som höll i tränignen, bl.a. fick vi veta hur man tränar in stå-momentet. Senare på kvällen var det en föreläsning om hundarnas mentalitet och om hur en mentalbeskrivning går till, det var mycket intressant och tänkvärt.

På lördag förmiddag valde vi att prova viltspår och fick först lägga spåren, sen fick vi information om vad det egentligen handlar om. När det gått några timmar så fick  hundar prova spåren och Sally skötte sig riktigt bra. Efter lunch var det dags för rallylydnad, vilket var nytt för de flesta i vår grupp. Det var riktigt roligt och alla skötte sig bra och fixade momenten, trots får som kom och glodde på oss.

För en norrlänning så var det lite läskigt med så mycket fästing, på en vit hund är det iallafall lätt att se dem när de kryper runt i pälsen innan de slår sig till ro. Här letas det fästingar för fullt. På kvällen föreläste en veterinär om hundens anatomi och svarade på våra frågor om hundarnas väl och ve. Mycket bra och tröstande för en hönsmamma till matte.

Med på lägret var en bror till Sally, Benji, de blev genast bästa kompisar, på bilden här ovanför ligger Benji närmast kameran.

Bus och vilda lekar fanns det också tid för, vilket uppskattades av dessa två vildar.

I vattnet stortrivdes syskonen bus.

 

 

Annonser

Om Helen

I lives in a beautiful part of Sweden that is called the High Coast. I love color and to create beautiful things through scrapbooking and other crafts! Photography and spending time in nature with our beautiful dog is also something that gives me great joy.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: