RSS Flöde

Viltspår

Postat den

Vi går en viltspårkurs med Sally, det blir nog mest husse som kommer att syssla med detta men om han inte kan så ställer jag gärna upp som vikarerande hundförare. På kennellägret fick vi lära oss en hel del om hundens otroliga luktsinne och att alla hundar kan spåra. Sally har gått ett par blodspår som andra har lagt åt henne men idag la husse det allra första blodspåret på vår egen mark.

Hon var riktigt duktig på att spåra men hade lite bråttom ibland, i viltspår ska hunden inte ha för hög fart när de spårar. På ett ställe hade husse hade gått tillbaks en bit på spåret och sen lagt spåret i en vinkel, när hon kom till det stället cirklade hon runt tills hon hittade fortsättningen, vilket är helt rätt.

Lyckan var total när hon burit hem älgklöven och fick gnaga på den en stund, efter en stund bytte jag till mig den mot ett älgben och klöven fick åka tillbaks i frysen tills nästa gång.

Annonser

Om Helen

I lives in a beautiful part of Sweden that is called the High Coast. I love color and to create beautiful things through scrapbooking and other crafts! Photography and spending time in nature with our beautiful dog is also something that gives me great joy.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: