RSS Flöde

Mississippi Mud Cheesecake

Postat den

Det här är den variant av den traditionella desserten Mississippi mud pie som jag brukar göra, en chokladkaka i flera lager så den ser ut som Mississippiflodens lerbotten. Dekorerad med jordgubbar blir den extra god, jordgubbar och choklad är en ljuvlig kombination.

Botten

100 g margarin, 2,5 dl strösocker, 2 ägg, 1,5 dl vetemjöl, 3 msk kakao, 2 msk kaffe, 2 tsk vaniljsocker

Fyllning

100 g choklad, 200 g cream cheese, 1 ägg, 2 msk socker

Topping
50 g cream cheese, 25 g margarin, 0,5 dl florsocker, 1,5 dl grädde

Gör så här:

Smält margarin i en kastrull. Blanda i övriga ingredienser.
Häll smeten i en smord och bröad springform. Baka i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda i cream cheese. Smält chokladen över vattenbad och rör sedan ner i smeten. Häll smeten över kakan när den bakats 20 minuter. Ställ tillbaka i ugnen och baka ytterligare 20 minuter. Ställ att svalna.
Gör frostingen genom att vispa cream cheese, margarin och siktat florsocker i en bunke. Vista grädden separat i egen bunke och rör sedan ner grädden i cream cheeseblandningen. Bred över kakan när den svalnat helt och ställ sedan i kylskåp.

Annonser

Om Helen

I lives in a beautiful part of Sweden that is called the High Coast. I love color and to create beautiful things through scrapbooking and other crafts! Photography and spending time in nature with our beautiful dog is also something that gives me great joy.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: