RSS Flöde

SKK nationell hundutställning i Vännäs

Postat den

I går, lördag den 16 juni, var vi till Vännäs på en stor hundutställning. Totalt var det ca 1400 hundar som deltog under två dagar, bara på lördag var det ca 850 hundar men bara en vit herdehund. Jag hade inga som helst förväntningar på resultatet efter den förra utställningen med Brukshundsklubben men eftersom jag gått en kurs i handling och tränat en hel del så kände jag mig mer säker i ringen.

Eftersom Sally är en lugn hund behöver hon triggas igång så hon inte lägger öronen bakåt och ser passiv ut, därav mitt stora smil och det funkade bra.

Resultatet blev att hon fick Excellent, Ck, blev bäst i rasen och fick dessutom ett Cert – jag trodde nästan jag skulle svimma. Det trodde jag aldrig men domaren Zorica Salljevic tyckte Sally var en mycket vacker hund.

I omdömet står det så här: Vackert huvud med bra pigment, stark nacke, ganska stark överlinje, bra utvecklat förbröst, bra bröstdjup, behöver mer substans och mer definerade muskler, goda vinklar, korrekt i rörelse, bra pigment och pälskvalitet, mycket bra temperament och visad. (Det där sista gäller ju mig själv så det blev jag extra glad för.)

I gruppfinalen var det ca 25 hundar och där  hade vi ingen chans, men hon är ju trots allt bara ett år gammal, vi har tiden för oss. Enda kruxet är att jag nästan bestämt att utställningar inte är något vi ska hålla på med men efter detta så får vi nog lov att fortsätta i lämplig utsträckning.

Annonser

Om Helen

I lives in a beautiful part of Sweden that is called the High Coast. I love color and to create beautiful things through scrapbooking and other crafts! Photography and spending time in nature with our beautiful dog is also something that gives me great joy.

»

 1. Malin Eriksson

  Grattis!!!
  Jättefin kritik, det enda hon behövde mer av kommer ju med åldern 🙂
  Vad duktiga ni är!!!

  Svara
  • Tusen tack Malin! Det var jätteskoj, nu är det risk att också jag blir biten av detta med utställningar 🙂

   Svara
 2. Men Helen va roligt och stort Grattis!!! Hade ingen aning att du bloggade….du måste visa upp det på FB så att fler får veta! Visst är det kul?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: