RSS Flöde

Tävling i rallylydnad

Postat den

I dag har Sally och jag deltagit i vår allra första rallylydnadstävling. Vi går en kurs i Rallylydnad på brukshundsklubben i vår stad och tänkte passa på att tävla för att se hur det verkligen fungerar. Läs mer om Rallylydnad här.

Kan inte förneka att jag var rätt nervös inför starten och under tävlingens genomförande. När vi tränar brukar jag använda godis men under tävling får man inte ha det och tyvärr fick jag inte Sallys uppmärksamhet under hela banan.

I Rallylydnad börjar alla med 100 poäng och sen får man avdrag beroende på hur många och vilka fel man gör under tävlingen. För att få ett kvalificerande resultat ska man ha över 70 poäng. Mitt mål för dagen var att komma över denna 70-gräns och det klarade vi med våra 74 poäng.

Jag är nöjd med vår insats som nybörjare och jag kommer fortsätta träna rallylydnad och så får vi se vart det leder.

Annonser

Om Helen

I lives in a beautiful part of Sweden that is called the High Coast. I love color and to create beautiful things through scrapbooking and other crafts! Photography and spending time in nature with our beautiful dog is also something that gives me great joy.

»

  1. Men hallå, vad duktiga ni är. Sally är ju precis fyllda året så det var riktigt bra jobbat. Stort grattis från oss! Maria, Lasse o Eski!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: