RSS Flöde

Viltspårchampion

Postat den
Viltspårchampion

Idag var vi med på Norra Taxklubbens ordinarie viltspårprov i Bredånger som de kombinerade med uttagning till SM i viltspår för taxar 2013.

Här väntar Sally ivrigt på att det ska bli hennes tur att få gå sitt spår för domaren Arne Söderberg.

Taxklubben har förutom den vanliga bedömningen av viltspår ett eget bedömningssystem där de olika momentet kan ge 5 poäng som bäst. Detta system har de skapat för att kunna skilja hundarnas resultat och så småningom kora en SM-vinnare. Den maximala poängen som går att få är 75 poäng och Sally lyckades få full pott och därmed högsta poäng på provet. Nu är ju inte Sally någon tax så hon får inte delta i deras SM nästa år utan lämnade över ”stafettpinnen” till mer kortbenta vänner, bl.a. till den söta Alicia här på bilden.

Sally fick nöja sig med Taxklubbens guldplakett samt att hon numera kan titulera sig Svensk viltspårchampion. På bilden syns Sally tillsammans med de två taxar, Hugo och Alicia, som kommer att delta på SM nästa år.

Annonser

Om Helen

I lives in a beautiful part of Sweden that is called the High Coast. I love color and to create beautiful things through scrapbooking and other crafts! Photography and spending time in nature with our beautiful dog is also something that gives me great joy.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: